Zahvala z rumenimi trakovi

V dneh med 10. in 14. majem bo potekal teden hvaležnosti, ko se lahko vsak zahvali poklicnim voznikom tako, da na desno bočno ogledalo njihovih vozil priveže rumen trak. Mednarodna zveza poklicnih voznikov UICR, katere članica je tudi Zveza Združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije, ob prazniku poudarja, da delo poklicnih voznikov pogosto ostaja prezrto in da pridobivanje veščin, potrebnih za upravljanje velikega avtobusa ali tovornjaka, zahteva veliko časa in truda. Vse več je tudi usposabljanja, od obvladovanja najnovejše tehnologije do učenja načina poslovanja podjetja.

Ni veliko drugih služb, kjer bi bila trenutna odvrnitev pozornosti lahko nevarna, toda za profesionalne voznike je to vsakodnevna resničnost. Zato so previdni, poznajo vse najboljše prakse, vsako pravilo poslovanja prevozniškega podjetja, in vsak na novo posodobljen zakon in vsemu natančno sledijo. Nenazadnje, poklicni vozniki tudi ne morejo biti doma tako pogosto kot večina drugih ljudi. Ne glede na to, ali odhajajo ob zori in se pozno vrnejo domov ali ostanejo na poti več tednov, to ni običajni delovni urnik. Profesionalni vozniki redko dobijo javno pohvalo in priznanje, ki si ga zaslužijo. Kljub temu si v UICR in njenih državah članicah po najboljših močeh prizadevajo, da bi dobili možnosti za dokazovanje svoje pripadnosti in za prikaz  profesionalnosti.

 

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija