Najmanjši je postal večji in ga poganja tudi elektrika

Kompaktni dostavnik je v novi  generacijski izvedbi postal večji, v dolžino meri 4,34 metra nakladalna prostornina se je v primerjavi s predhodnikom povečala za četrtino na 2,9 kubičnega metra in sprejme dve evropaleti. v povezavi z novo loputo v predelni steni in zložljivim sovoznikovim sedežem ga je tovorni prostor mogoče tudi povečati, tako da lahko po potrebi omogoča prevoz do 2,6 metra dolgih desk ali cevi.

Električni E-Transit Courier lahko naloži do 700 kilogramov in vleče prikolice do 750 kilogramov. Spredaj je 44-litrski predal za shranjevanje, ki ponuja prostor za polnilni kabel ali druge majhne predmete. Na hitri polnilnici je lahko baterija od 10 do 80 odstotkov napolnjena v manj kot 35 minutah, v slabih šestih urah pa z uporabo 11 kW polnilne moči. Motor ima moč 100 kW (136 KM) in omogoča največjo hitrost 145 km/h ter vožnjo z enim pedalom.

Popolnoma novi E-Transit Courier se bo javnosti prvič predstavil na salonu gospodarskih vozil v Birminghamu v Veliki Britaniji od 18. do 20. aprila, proizvodnja v Fordovi romunski tovarni v Craiovi pa bo predvidoma stekla pozneje leta 2024. Kupci bodo lahko Transita Courierja z bencinskim in dizelskim motorjem naročili od poletja 2023, dobave pa bodo sledile pred koncem leta.

 

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija