Volkswagnov kurirski servis za hitro dostavo

Ekipa podjetja Cito Transport Technologies iz Berlina, ki je hčerinska družba znamke Volkswagen Gospodarska vozila ima polne roke dela. Njihovo dejavnost je nujna dostava pomembnih pošiljk, na primer dobava nadomestnega dela, ki bo omogočil ponovni zagon proizvodnega obrata, ali dostava uradnih dokumentov v izvirniku, vizumov, izdanih tik pred odhodom, brez katerih ni mogoče opraviti nujnega službenega potovanja.. “Naše stranke na www.cito.ai preprosto vnesejo velikost svojih tovornih pošiljk, naslove za prevzem in cilj – naša storitev pa naredi vse ostalo,” pravi predsednik uprave dr. Gregor Stock Zelo pomembna podrobnost je, da se strankam v trenutku rezervacije prikažejo stroški prevoza in dobijo oceno, kdaj prispe na cilj. Medtem ko so artikli v tranzitu, lahko stranke sledijo lokacijam voznikov in jih posredujejo prejemnikom. Vsakemu potrdilu o prevzemu in dostavi sledijo digitalni podpis in foto dokumentacija, prav tako račun.

Zamisel o ustanovitvi Cita je nastala zaradi vsakodnevne nesreče: pred približno tremi leti je uslužbenec Volkswagnovega gospodarskega vozila pustil svojo torbo na domu svojih staršev in bi se moral nekaj ur pozneje odpraviti na službeno pot. Obrnil se je na različna podjetja s kurirsko službo, z vprašanjem ali bi jo bilo mogoče dostaviti še isti dan. Hitro je postalo jasno, da trg v takšnih razmerah ni zelo prijazen do strank. Po več kot eni uri, ko je telefoniral in pisal pošto, je počasi postalo jasno, da ni transparentne rešitve za zanesljive, časovno kritične in tudi sprotne pošiljke.

Cito ponuja transportnim partnerjem brezplačno uporabo digitalnega prodajnega kanala. Dobijo neposreden in brezplačen dostop do platforme, od postopka rezervacije, preko zagotavljanja storitve, pa vse do obračunavanja. Sistem izkorišča ves potencial digitalizacije in se osredotoča na stranko, logističnega partnerja in dostavo. Stranke vedo, koliko stane dostava in kateri voznik prevaža paket. Lahko se tudi obrnejo neposredno na voznika in nikoli ne čakajo v čakalni vrsti klicnega centra,. Citovi logistični partnerji imajo tudi jasen okvir za delovanje v okviru tega: »Naša platforma odpravlja pogodbe o podizvajalcih, poleg tega pa se vsa naša kurirska podjetja pridružijo našemu kodeksu ravnanja. Še več, naši logistični partnerji lahko na pregleden način vidijo, kaj bodo prejeli za svoje delo, saj jih Cito plačuje v rednih časovnih presledkih in ni treba nikogar loviti za svoj denar, « dodaja dr. Stock.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija