Alternativa najemu in lastništvu

V tujini in postopno tudi pri nas se vse bolj uveljavlja tako imenovano deljenje avtomobilov (car sharing), britansko podjetje Zipvan pa na takšen način ponuja tudi lahka gospodarska vozila (van sharing). Vozila si je mogoče sposoditi za urno ali dnevno uporabo, v ceno uporabe pa je med drugim vključeno gorivo, zavarovanje in še nekateri drugi stroški.

Pogoj za uporabo lahkih gospodarskih vozil pri Zipvanu je članstvo v sistemu. Ob včlanitvi uporabnik prejme kartico, ki mu omogoča rezervacijo vozila s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu,  uporabo vozila in 24-urno cestno asistenco. Z vozilom je dnevno dovoljeno prevoziti do 100 kilometrov, vsak nadaljnji kilometre pa je treba doplačati. V ceno uporabe je vključeno tudi gorivo, voznik napolni rezervoar, ko je v njem še ena četrtina goriva in sicer s kartico, ki je v vozilu. V primerjavi z izposojevalnicami vozil, pri Zipvanu ni treba posebej doplačevati za dodatna zavarovanja, v primeru pa lahko zaračunajo do tisoč funtov. Trenutno za uporabo ponujajo Volkswagen Transporter s tovornim prostorom 5,8 kubičnega metra in Volkswagen Caddy Maxi s protornino 4,2 kubičnega metra.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija