Več moči in elegance

Pri japonski Toyoti so osvežili svoj odprti terenski dostavnik Hilux, ki je pred dvema letoma praznoval 50-letnico. Prenovljeni Hilux ima med drugim nov zmogljiv 2,8-litrski motor, ki izboljšuje zmogljivosti na terenskih poteh, vozilo pa premore tudi več udobja in nadgrajeno opremo.

Hiluxova 1-tonska nosilnost in 3,5-tonska vlečna zmogljivost sta zdaj razširjena na vse vrste karoserije s pogonom na vsa štiri kolesa. Oblikovne spremembe so zajele  predvsem sprednji del, kjer sta odslej nova tridimenzionalno maska z rešetkami in robustnejši prednji odbijač. K elegantnejši podobi prispevajo še nova svetlobna telesa v tehniki svetečih diod in 18-palčna platišča.

V notranjosti je oblikovno osvežena armaturna plošča z novim 8-palčnim komunikacijskim zaslonom Izboljšani multimedijski sistem premore hitrejšo programsko opremo in odzivnost ter vključuje obe najpomembnejši aplikaciji za integracijo pametnih telefonov. Obsežen seznam opreme vključuje zagon motorja s stikalom, satelitsko navigacijo, samodejno klimatsko napravo, parkirne senzorje spredaj in zadaj, zvočni sistem JBL Premium z 9 zvočniki. Med dodatki so lahko elektrificirani aluminijasti pokrov, zaklepanje prtljažnih vrat in 12-voltni napajalnik.

Pomembna novost je zmogljivejši 2,8-litrski dizelski motor z močjo 150 kW/204 KM in najvišjim navorom 500 Nm. Z njim Hilux od  0 do 100 kilometrov na uro pospeši v 10 sekundah oziroma 2,8 sekunde hitreje kot pri obstoječem 2,4-litrskem motorju,  povprečna poraba goriva pa znaša  7,8 litra  na 100 kilometrov.

Udobje in voznost novega Hiluxa sta izboljšali z izboljšavami vzmetenja in servo krmiljenja. Vzmetenje ima s spremembami nastavitev sprednjih in zadnjih blažilnikov ter z izboljšanim oblikovanjem vzmetnih listov omogoča bolj gladko vožnjo z blažjim odzivom na udarce prelomnic in grbin. Dodatne izboljšave pogonskega sklopa predstavljata elektronska funkcija, ki ponavlja učinek mehanske zapore diferenciala in znižanje števila vrtljajev motorja v prostem teku z 850 na 680 v minuti.

Prenovljeni Hilux bo na večini trgov naprodaj v poletnih in jesenskih mesecih.

Wordpress Photo Gallery

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija