Volkswagen bo predstavil nov avtodom

Znamka Volkswagen gospodarska vozila bo konec avgusta na salonu počitniških vozil in navtike v Düselldorfu predstavila novo generacijo avtodomov, ki bodo izdelani na osnovi največjega hišnega dostavnika Crafterja. Serijska izvedba potovalnika temelji na konceptnem vozilu California XXL, ki so ga predstavili lansko leto in ohranja vse bistvene elemente. Med drugim bo novinec na voljo v kombinaciji dveh barv karoserije, notranjost bo svetla in prostorna. V kopalniškem delu bosta tuš in stranišče, vmes kuhinjska enota, v zadnjem delu pa ležišča. Vsi elementi bodo seveda ustrezno prilagojeni življenju na kolesih.

Volkswagnov oddelek California je bil vzpostavljen leta 1988, ko so v avtodom predelali tretjo generacijo Trasnporterja. Pred kratkim so praznovali trideseto obletnico in mejnik 100.000 izdelanih avtodomov. Uspešno zgodbo bodo zdaj nadaljevali s Transporterjevim večjim bratom.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija