Spomladi prihaja Citroen Jumper z električnim pogonom

Elektrifikacija postaja ključna beseda avtomobilske industrije tudi pri lahkih gospodarskih vozilih in pri Citroënu jo bodo v začetku prihodnjega leta poslali na ceste potniški ë-SpaceTourer, ter tovorna ë-Jumpy in ë-Berlingo Van. Spomladi tudi na slovenski trg prihaja še največji e-Jumper in tako bo imela znamka elektrificirane vse dostavnike.

Z električno različico Jumperja namerava Citroën še povečati tržni delež modela in popeljati profesionalne uporabnike še korak dlje na poslovni poti. Vozilo je opremljeno z motorjem s 96 kilovati, za preskrbo z električno enregjo pa skrbita bateriji s 37 ali 70 kilovatnimi urami. S šibkejšo bo dostavnik lahko prevozil do 200 in z večjo do 340 kilometrov.

Za polnjenje ima e-Jumper vgrajen 8 metrski kabel, ki je primeren za polnjenje na polnilnici do 22 kW. Ohranjena je enaka uporabna tovorna prostornina do 17 m3 in nosilnost lahko doseže 1.265 kg. Vozniku so v pomoč pripomočki za varnejšo vožnjo, med njimi opzorilnik nenamerne menjave voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti, tempomat-omejevalnik hitrosti, sistem za nadzor mrtvega kota in opozorilnik prometa na zadnjem delu, nadzor hitrosti med spustom, elektronski nadzor pogona in 5-palčni zaslon na dotik za dostop do funkcij avdio sistema, navigacije in kamere za vzvratno vožnjo.

VW_CrafterJesen2020_600x300

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija