Predvidena prekinitev za deset dni

Znamka Volkswagen gospodarska vozila kot odgovor na pandemijo koronavirusa začasno ustavlja proizvodnjo vozil. To velja od četrtka 19. marca 2020 za predvidenih deset delovnih dni za obrate v Hannovru (T6.1, Amarok in eCrafter), ter Poznan (Caddy in T6.1) in Września na Poljskem (Crafter). Razlogi za zaustavitev proizvodnje so negotovo prodajno okolje lahkih gospodarskih vozil, ovirane dobaviteljske verige in varovanje zdravja vseh zaposlenih.

Thomas Sedran, predsednik uprave blagovne znamke je ob tem dejal: „Pandemija koronavirusa ima seveda vpliv na celotno naše poslovanje: na oskrbovalne verige, naše proizvodno poslovanje, prodajo ter na naše distribucijske in storitvene partnerje. V tesnem posvetovanju z našimi sveti delavcev in znotraj mreže koncerna smo se pri Volkswagen gospodarskih vozilih odločili, da bomo na vseh treh lokacijah ustavili proizvodnjo. To je edina prava odločitev, nenazadnje, da ne izpostavljamo svojih delavcev kakršnemu koli nepotrebnemu tveganju za zdravje”

Bertina Murković, predsednica sveta delavcev VWCV: “Svet delavcev v celoti stoji za odločitvijo vodstvene ekipe, da ustavi proizvodnjo v Hannovru. Za vse nas v Svetu delavcev sta zdravje in varovanje delavcev in njihovih družin absolutna prednostna naloga. Vsi sprejeti ukrepi so namenjeni zajezitvi širjenja virusa. Da bi to dosegli, se delovna sila pri Volkswagnu trdno združi. ”

Ukrepi ostajajo v veljavi do nadaljnjega in med drugim vključujejo prilagodljivo delo na daljavo, posebna zaščito zaposlenih v rizičnih skupinah Covid-19, ter sestanke preko Skypea ali telefona. Zaposleni, ki so se po 14. marcu vrnili iz tujine, morajo na 14-urno inkubacijsko obdobje in ne smejo vstopati v nobeno poslovalnico Volkswagen AG ali druge prostore.

Začasna prekinitev proizvodnje bo zajela približno 24.000 zaposlenih v Nemčiji in na Poljskem.

 

 

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija