Novo razkritje podobe Volkswagna Amaroka

Pred uradno predstavitvijo novega Volkswagnovega Amaroka in z Hannovra prihaja vse več slikovnega in besedilnega materiala, ki novinca predstavlja kot zvezdnika v razredu odprtih terenskih dostavnikov. Z zadnjimi skicami so pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila že skoraj povsem razkrili podobo novinca in hkrati potrdili, da bo za pogon skrbel tudi šestvaljni turbodizelski motor, ki je poganjal tudi predhodnika in bo vozilu omogočil veliko vlečno pomoč. Kot je običajno, bo na tovornem prostoru mogoče prevažati standardno paleto.

V notranjosti je popolnoma na novo oblikovana armaturna plošča, poleg tega bodo voznikom v pomoč številni novi asistenčni sistemi, ki jih doslej v tem razredu še ni bilo. Tako zunanjosti kot notranjemu okolju so Volkswagnovi stilisti dodali svoj pečat, čeprav je Amarok nastajal v sodelovanju s Fordom, oziroma je bližnji sorodnik prihajajoče nove generacije Rangerja. »To ne bo samo fantastičen pick-up, ampak tudi pravi Volkswagen, tako po tehnologiji kot tudi po videzu« je že pred časom vzneseno zagotovil Carsrten Intra, prvi mož znamke Volkswagen Gospodarska vozila. Rangerja in Amaroka bodo izdelovali v Fordovi južnoafriški tovarni, od koder bosta začela prihajati v drugi polovici letošnjega leta.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija