Naslednika Fiatovih modelov Talento in Doblo v pripravi

Po nedavni osvežitvi največjega Ducata imajo pri znamki Fiat Professional v bližnji prihodnosti v načrtu še obnovi oziroma zamenjavi v srednjem in manjšem razredu dostavnikov. Za letošnjo jesen je načrtovana upokojitev modela Talento, preimenovanega dvojnika Renaulta Trafica,  s čimer bo tudi konec pogodbe z Renaultom in zmanjšanje proizvodnje v njihovi tovarni v francoskem Sandouvillu, kjer je Talento s Traficom (ter sorodnimi modeli Nissana in do nedavnega tudi Opla) nastajal od leta 2016.

Naslednik bo prirejena izvedba na osnovi Citroënovega Jumpyja oziroma Peugeotovega Experta, torej vozilo na skupni platformi z enakimi motorji (tudi z električnim pogonom) in minimalnimi oblikovnimi spremembami. Po neuradnih namigih naj bi se novinec imenoval Scudo, kot se je tudi Talentov predhodnik, prodaja pa bo predvidoma stekla v začetku prihodnjega leta. Podobno rešitev v okviru skupine Stellantis imajo tudi za zamenjavo ostarelega modela Doblo, ki bo v zdajšnji generaciji dočakal konec prihodnjo jesen. Zamenjali ga bodo s kopijo modelov Citroën Berlingo in Peugeot Partner, novinec pa bo poleg bencinskih in dizelskih motorjev prav tako dobil električni pogon. V zraku je še usoda najmanjšega modela Fiorino, ki ga bodo izdelovali še prihodnje leto, za zdaj pa ni namigov, da bi tudi zanj pripravljali zamenjavo.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija