MAN s testnim vozilom za odkrivanje koronavirusa

MAN Truck & Bus je v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki iz zdravstvenega sektorja razvil inovativno diagnostično vozilo za varno in hitro odkrivanje okužb s SARS CoV-2. Mobilni laboratorij je izdelan na osnovi dostavnika TGE in je možnostjo več kot 500 testiranj dnevno primeren za izvajanje testov neposredno na krajih, kjer obstaja sum na morebitno okužbo, na primer v domovih za ostarele, šolah, podjetjih ali drugih ustanovah.

Z inovativnimi molekularno diagnostičnimi testi PCR, ki jih izvajajo z opremo Vivalytic iz podjetja Bosch Healthcare Solutions celoten postopek, vključno z razmazom, pripravo vzorcev in testiranjem,  traja manj kot eno uro. V neprekinjenem postopku medicinsko osebje izvaja bris, vzorčenje, testiranje, analizo in komunikacijo. Rezultati preskusa PCR se iz testne naprave digitalno prenesejo v prenosni računalnik v realnem času. To omogoča hitro poročilo, ki ga pošljejo neposredno iz vozila pristojnemu zdravniku ali testirani osebi.

VW_CrafterJesen2020_600x300

Vozilo je na voljo z običajno ali podaljšano medosno razdaljo in s 3,5 oziroma 5,5 tone skupne dovoljene mase, pogonu je namenjen 2,0-litrski turbodizel s 130 kilovati, doplačilni možnosti sta štirikolesni pogon in 8-stopenjski samodejni menjalnik. Standardna oprema vključuje higienske površine, avtomatska drsna vrata, klimatsko napravo in pomožni klimatski sistem. Dodatno je mobilni laboratorij lahko opremljen z do dvema umivalnikoma (za preskusno in brisačo), računalniško delovno postajo s priključkom 220 V in hladilnikom. Vozilo je vselej opremljeno z dostopom do interneta. Prvi testni vozili sta bili izdelani v oktobru, zdaj pa pri MAN Truck & Bus že zbirajo naročila. Izhodiščne cene ne navajajo.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija