Kopija je tu, usoda originala še ni dokončno znana

Pri podjetju GA Adriatic, ki ima od oktobra tudi uradno na skrbi uvozniške posle za znamke Renault, Nissan in Dacia, so uresničili napoved in na slovenski trg pripeljali Nissanov model Townstar. Gre za izpeljanko Renaultovega Kangooja, glede katerega so pri nekdanjem uvozniku Renault Nissan Slovenija presenetili z napovedjo, da na slovenskem trgu ne bo potniške izvedbe.

Nissan Townstar se od »bratranca« razlikuje predvsem na sprednjem delu, ki je prilagojen Nissanovim oblikovnim značilnostim, tako kot francoski original pa se izkazuje s prostornostjo in prilagodljivostjo, k čemur veliko pripomore prtljažnik s 775 litri, ki ga je mogoče povečati na 3,5 kubičnega metra tovora.

Pogonu je namenjen 1,3-litrski prisilno polnjeni bencinski štirivaljnik s 96 kilovati (130 KM). Kdaj in ali sploh pride k nam električna izvedba, še ni znano. Novinec je na voljo v običajni dolžini s petimi sedeži, izhodiščna  cena je 26.990 evrov. Neuradno je slišati, da bodo tudi pri znamki Renault proučili, ali bi bilo smiselno na slovenski trg pripeljati tudi potniškega Kangooja.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija