Kljub drugačnim prvotnim napovedim prihaja potniški Renault Kangoo

Zdaj je uradno: v drugi polovici leta kljub prvotnim drugačnim napovedim prihaja prostoren in uporaben potniški Kangoo, na voljo bo z bencinskim in dizelskim motorjem.

Pri podjetju GA Adriatic, ki ima od oktobra tudi uradno na skrbi uvozniške posle za znamke Renault, Nissan in Dacia, so uradno potrdili, da bodo tudi na slovenskem  trgu pričeli s prodajo potniške izvedbe Renaulta Kangooja.  Pri nekdanjem uvozniku Renault Nissan Slovenija so namreč sredi leta 2021 presenetili z napovedjo, da na slovenskem trgu, domnevno zaradi premajhnega zanimanja, ne bo več potniške izvedbe.

Ko je  novi uvoznik konec lanske jeseni k pričel s prodajo Kangoojevega bratranca Nissanovega Townstara, so tudi pri znamki Renault začeli proučevati, ali bi bilo smiselno  pripeljati tudi potniškega Kangooja. Na osnovi analize slovenskega trga, ki se je v zadnjih dveh letih krepko spremenil, so se zdaj odločili poleg novega tovornega Kangooja (ki je že v prodaji) ponuditi tudi potniško različico.

Zaradi še vedno motenih globalnih dobavnih verig žal točnega datuma začetka prodaje potniškega Kangooja v Sloveniji še ne morejo potrditi, bo pa to zagotovo šele v drugi polovici leta. Načrtujejo prodajo tako bencinske kot dizelske različice, medtem ko za električno verzijo zaenkrat zanimanja ni dovolj.

Francoski potniški dostavnik se izkazuje s prostornostjo in prilagodljivostjo, k čemur veliko pripomore prtljažnik s 775 litri, ki ga je mogoče povečati na 3,5 kubičnega metra. Pogonu sta namenjena 1,3-litrski prisilno polnjeni bencinski štirivaljnik s 96 kilovati (130 KM) in 1,5-litrski štirivaljni turbodizel s 55 ali 70 kilovati (75 oziroma 90 KM). Cene še niso znane in jih  bodo potrdili šele ob začetku prodaje. Za primerjavo, izhodiščna cena Nissana Townstara je 26.990 evrov

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija