Dostava z vsemi štirimi

Štirikolesni pogon pri lahkih gospodarskih vozilih (če odštejemo odprte terenske dostavnike) ni ravno prav pogost. Kljub temu pa pri večini vodilnih znamk ponujajo tudi tovrstne pogonske možnosti, ki, razen pri redkih izjemah, niso na voljo pri vseh modelih. Potrebe po zanesljivejšem pogonu se torej pojavljajo pri uporabnikih, ki jih vsakodnevna opravila vodijo v odročnejše predele, kjer ni širokih asfaltiranih cest, ampak poti s slabšimi voznimi podlagami. Mednje nedvomno sodijo tisti, ki se prebijajo do gradbišč, komunalne in različne servisne službe in seveda tudi policisti, gasilci in reševalci.

Najcelovitejšo ponudbo lahkih gospodarskih vozil s štirikolesnim pogonom imajo pri Volkswagnu, kjer je hišni 4MOTION lahko v vseh modelih, od najmanjšega Caddyja, do srednjega Transporterja in po novem tudi v največjem Crafterju. Štirikolesni pogon ima predvsem pri transporterju že dolgoletno tradicijo, saj se so ga v Transporterju prvič ponudili že leta 1985. Zdajšnjo pogonsko tehnologijo so preselili iz potniških avtomobilov, samodejni štirikolesni pogon deluje s pomočjo večploščne sklopke, vključuje se, ko eno od koles začne izgubljati oprijem in deluje zanesljivo v vseh voznih razmerah. Doplačilo za štirikolesni pogon je različno glede na model in opremo, giblje se od okoli 1.500 do 4.500 evrov.  »Pri Caddyju je delež štirikolesnega pogona 13,5 odstotka, pri vseh izvedbah Transporterja 29 odstotkov, medtem, ko pri amaroku dosegamo stoodstotni delež. Pri novem Crafterju pričakujemo, da se bo za štirikolesni pogon odločilo od 10 do 15 odstotkov kupcev. Tako se bo delež štirikolesnega pogona pri vseh modelih skupaj povečal na četrtino. Odločitve kupcev za štirikolesni pogon temeljijo na dejanskih potrebah zaradi zahtevnosti terena, tehničnih zahtev pri nekaterih vozilih in nenazadnje tudi zaradi večjega občutka varnosti,« pravi Vlado Štupica vodja prodaje pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila.

Pri znamki Mercedes-Benz imajo kupci možnost odločitve za tovarniško vgrajeni štirikolesni pogon 4MATIC pri srednje velikem modelu Vitu in največjem hišnem dostavniku Sprinterju. Štirikolesni pogon je priključljiv med vožnjo s hitrostjo do 10 kilometrov na uro. Razmerje pogonske sile je v osnovi 35 odstotkov na prvo in 65 na zadnjo os. Učinkovitost pogonskega sklopa povečuje sistem 4ETS, ki s pomočjo tipal nadzoruje oprijem posameznih koles in če ga kakšno od njih začne izgubljati ga začne s kratkimi presledki izključevati in tako omogoči več navora drugim kolesom. Pri Vitu je treba za štirikolesni pogon doplačati približno 7.770 evrov.

Približno 6.700 evrov je treba odšteti pri Fordu Transitu, ki ima štirikolesni pogon vselej v kombinaciji samo z enim motorjem, vendar je na voljo v izvedbi z zaprtim ali odprtim tovornim prostorom. Pri drugih Fordovih modelih štirikolesnega pogona ni, če odštejemo odprti terenski dostavnik Ranger. Pred kratkim so štirikolesni pogonski sklop za največji dostavnik Master predstavili tudi pri Renaultu. Gre za priključljiv štirikolesni pogon s porazdelitvijo navora med sprednji in zadnji diferencial glede na obremenitev osi. Pogonski sklop je opremljen z reduktorjem za uporabo v zahtevnejših pogojih, ko se navor motorja z menjalnika poveča za približno 40 odstotkov. Pri slovenskih trgovcih te izvedbe še ni.

Po nekaj letih premora, ko so naknadno vgrajevali štirikolesni pogon v največji model Ducato, so se ponovno zbudili tudi pri znamki Fiat Professional. Zdajšnja generacija ducata bo dobila stalni štirikolesni pogon s samodejno sredinsko viskozno sklopko za porazdelitev navora med sprednja in zadnja kolesa in preprečevanje zdrsa posameznih koles na spolzki, blatni ali zasneženi vozni podlagi. Štirikolesni pogon bo namenjen vsem karoserijskim izvedbam, vključno tistim, ki imajo odprt tovorni prostor. Ni še znano, kdaj bo na voljo tudi na slovenskem trgu.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija