Električni dostavniki bodo pripeljali več pošiljk

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group sta nedavno podpisala sporazum o soglasju za pospešitev uvajanja elektrificiranih dostavnih vozil, namenjenih logističnim dejavnostim po vsem svetu. V okviru načrtovanega sodelovanja bo Ford do konca leta 2023 dobavil več kot 2000 električnih vozil za dostavo na zadnjem kilometru. Sklenjena pogodba zajema celoten sklop rešitev za upravljanje električnega voznega parka in rešitve, vključno z dostopom do povezane programske opreme rešitev za polnjenje, da bi zmanjšali stroške in optimizirali učinkovitost.

Deutsche Post DHL Group, vodilno svetovno logistično podjetje, se je zavezalo h krepitvi čistih dejavnosti za varstvo podnebja in bo v tem desetletju na poti k logistiki z ničelnimi emisijami vložilo sedem milijard evrov. Prizadevajo si, da bi do leta 2030 za ogljično nevtralen prevzem in dostavo uporabljala 60-odstotni delež e-vozil, med katerimi bo zdaj tudi linija elektrificiranih vozil Ford Pro, vključno s povsem novim modelom E-Transit.

Ford Pro je v okviru sporazuma že predal prve E-Transite, ki so se pridružili električnemu voznemu parku družbe Deutsche Post DHL Group za dostavo na zadnjem kilometru v več državah po svetu. Obseg naročila se osredotoča na furgone E-Transit, ki so namenjeni za prevoz hitrih pošiljk v Ameriki in Evropi. Vozila dopolnjujejo vozni park Deutsche Post DHL Group v najbolj obremenjenem obdobju leta, kar omogoča bolj trajnostne dostave strankam v času najbolj obremenjene sezone. Poleg tega so bili sklenjeni nakupi posebnih vozil s prilagojenim zabojnikom za distribucijo v mestnih središčih v Nemčiji.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija