Serija o junakih, ki pri reševanju tvegajo vse

Po vsej Evropi na tisoče profesionalcev in prostovoljcev sledi notranjemu klicu po pomoči drugim – pa naj gre za reševanje oseb, ki imajo težave v gorah, iskanje preživelih v gorečih zgradbah ali hitro vožnjo čez mesto zaradi zagotavljanja nujne zdravniške pomoči. Ti izjemni posamezniki se morda srečujejo z lastnimi dvomi in strahom, a kljub temu so neomajni. Njihov neverjetni duh je postavljen v žarišče nove Fordove serije videov z naslovom ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj), ki jo predstavlja pred kratkim objavljeni napovednik.

V šestih epizodah so v žarišču ekipe reševalcev življenj v evropskih državah, ki s svojo predanostjo in žarom pomagajo ljudem v težavah v Španiji, Češki republiki, Franciji, Veliki Britaniji, Sloveniji in Nemčiji.  V vsaki epizodi so Fordove kamere posnele naporne vsakodnevne izzive, s katerimi se pri svoji pomoči lokalnim skupnostim soočajo reševalci.

V epizodi Fordove prve serije filmov, ki raziskuje, kaj žene evropske junake z modrimi lučmi, da tvegajo vse, ko hitijo na pomoč drugim, je zabeleženo delo gasilcev Gasilske brigade iz Postojne, ki  že dolgo uporablja posebej prirejena vozila Ford Ranger. Brigada ima tudi več dostavnih vozil Ford Transit, ki imajo pomembno vlogo pri intervencijah

Ne glede na to, ali gre za profesionalce ali prostovoljce, ki žrtvujejo svoj čas, delijo pogum in sočutje, da po najboljših močeh poskrbijo za druge v kritičnih trenutkih, jih povezujejo sočutje, pogum, moč in prijateljstvo. Na to pomisli tudi gasilka Tjaša Gregorn, ki je nastopila v delu serije s slovenskimi gasilci.Tjaša je študentka grafičnega oblikovanja in multimedije in je prostovoljka pri gasilcih v Postojni v Sloveniji. Gre po stopinjah svoje mame, tete in strica. A to ni nič nenavadnega, saj ima skoraj vsaka družina v Sloveniji nekoga, ki je prostovoljni gasilec, pravi Tjaša. Medtem ko jo navdihujejo naloge, kot sta dostavljanje pitne vode v oddaljena gospodinjstva in pomoč tistim, ki jo potrebujejo, film razkriva tudi nekatere izredne dogodke, s katerimi se je pogumno soočila, pa tudi to, kako se s pomočjo svoje tesno povezane ekipe spopada s posledicami.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija