Na poti proti digitalizaciji

Pri Volkswagnu so pripravili obsežno posodobitev Multivana, na voljo bo tudi električni pogon

Kot je bilo pričakovano, pri znamki Volkswagen Gospodarska voziala za letošnjo jesen pripravljajo razmeroma obsežno posodobitev modelske serije T6, ki jo zaznamujejo z oznako T6.1 in bo med drugim vsebovala  vrsto asistenčnih sistemov, digitalne instrumente in najnovejšo generacij  informacijsko-zabavnih sistemov ter povezljivost.  Prvič bo za modelsko serijo na voljo tudi električni pogon.

“Novi T6.1 je avto za tukaj in zdaj. Vzeli smo preizkušeno vozilo in posodobili sisteme za pomoč in informacije ter povezljivost. Hidravlično krmiljenje T6 se je umaknilo elektromehanskemu sistemu v T6.1, kar odpira dostop do novih asistenčnih sistemov«, je ob predstavitvi posodobljenih modelov povedal Thomas Sedran, predsednik uprave Volkswagen Gospodarska vozila.

Nova tehnologija vključujeje elektroniko za nadzor in izničevanje sunkov bočnega vetra, sistem za vzdrževanje voznega pasu, pomočnika za parkiranje, za vzvratno vožnjo in za vzvratno manevriranje s priklopnikom ter dinamično prepoznavanje prometnih znakov. Digitalizirana Instrumentna plošča z 8-palčni ali 9,2-palčnim komunikacijskim zaslonom omogoča funkcije, kot so internetni radio in pretakanje glasbe, sistem pa prepoznava tudi glasovno ukazovanje.

Prenov vključuje tudi posege v  2,0-litrski turbodizelski motor  z močmi od 66 kW / 90 KM do 146 kW / 199 KM), ki v vseh izvedbha izpolnjuje emisijski standard Euro-6d-TEMP-EVAP. Na podlagi partnerstva z ABT bo T6.1 na voljo tudi z električnim pogonom (82 kW / 112 KM). Zmogljivosti baterije do 77,6 kWh omogočajo vožnjo do več kot 400 kilometrov z enim polnjenjem.