Mercedes-Benz X na friziranju pri Brabusu

Nemška predelovalna delavnica Brabus ima za seboj več kot štiridesetletja izkušenj s predelavo vseh vrst vozil, tokrat pa so se lotili Mercedes-Benzovega odprtega dostavnika X 250d. Zvezdniku med tovrstnimi dostavniki so nadeli 20-palčna platišča z gumami dimenzije 285/40, lotili pa so se tudi 2,3-litrskega turbodizelskega štirivaljnika in mu dvignili zmogljivost za 15 kilovatov oziroma 21 konjskih moči ter povečali navor za 60 Nm. Za nameček so na zunanjosti, ki ima športni pridih, vidni dodatni aluminijasti elementi in dodatna svetila v tehniki svetečih diod na strehi. Kot se posodobi, so sedežne prevleke in obloge odeli v usnje, kupci pa lahko izbirajo med različnimi barvnimi odtenki.

S »friziranjem« močnejši od obeh motorjev, ki poganjajo razred X (tako kot celotna mehanična osnova vozila sta sposojena pir Nissanu) razvije 155 kilovatov (211 KM) pri 3500 vrtljajih, medtem, ko navorna krivulja doseže 510 Nm v območju med 1500 in 250 vrtljaji. Pogonski stroj orjaka do hitrosti 100 kilometzrov na uro požene v vsega 11,5 sekunde. Sicer pa s to predelavo pri Brabusu Mercedes-Benza X še ne bodo pustili pri miru, saj že pripravljajo predelavo za prihajajoči X 350d s šestvaljnim turbodizelskim motorjem, ki pride na ceste poleti.

Wordpress Photo Gallery

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija