DARS
A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta. A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta. A1-E57, Maribor - Ljubljana: Zaprta cesta. LZ-212750, Regentova cesta: Zaprta cesta. R3-633, Jereka - Jezero: Zaprta cesta. LZ-212370, Letališka cesta: Zaprta cesta. A2-E61, Karavanke - Ljubljana: Izredni dogodek. R3-688, Slovenske Konjice - Žiče: Zaprta cesta. A4-E59, MP Gruškovje (Hrvaška) - Maribor: Zaprta cesta. R3-729, Velika Polana - Lipa - Beltinci: Zaprta cesta. R3-750, Slovenska vas - Šentrupert: Zaprta cesta. LZ-243450, Prežihova ulica od Gosp: Zaprta cesta. RT-917, Kočevje - Željne: Zaprta cesta. R3-724, Domanjševci - Berkovci: Izredni dogodek. R3-724, Berkovci - Kobilje: Izredni dogodek. A1-E57, E59, Šentilj - Maribor: Zaprta cesta. H4 , Nova Gorica - Razdrto: Zaprta cesta. RT-911, Rudno - Rovtarica: Zaprta cesta. R3-681, Laško - Breze - Šentjur: Zaprta cesta. R3-665, Vel. Reka - Radeče: Zaprta cesta. R3-602, Staro selo - Breginj - most: Zaprta cesta. R3-639, Sp. Brnik - Cerklje: Zaprta cesta. R3-643, Podpeč - Rakitna: Zaprta cesta. LZ-414070, Bazara - Šempeter - mp Šempeter: Zaprta cesta. LZ-212410, Sneberska cesta: Zaprta cesta. LZ-414080, Vrtojbenska ulica: Zaprta cesta. R3-671, Križaj - Podbočje - Šutna: Zaprta cesta. R3-644, Ljubljana (Šmartinska) - Šentjakob: Zaprta cesta. LC-226170, Laze - Planina: Zaprta cesta. RT-926, Sleme - Koprivna: Prepoved za tovornjake. R1-210, Kr (Primskovo - Labore): Prepoved za tovornjake. R2-428, S. Logar - Pavličevo sedlo: Izredni dogodek. R2-428, Luče - Sestre Logar: Izredni dogodek. RT-930, Pesek - Oplotnica: Prepoved za tovornjake. RT-930, Pesek - Oplotnica: Zaprta cesta. LG-243790, Ljubljanska ulica od Trga: Zaprta cesta.

Med vozniki sta odločala spretnost in znanje

Uspešno zaključeni državni prvenstvi za motoriste in poklicne voznike

Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije (ZZŠAM) je v soboto 25. maja organizirala 35. državno prvenstvo poklicnih voznikov in 1. državno prvenstvo v spretnostni vožnji z motorjem.

Po jutranji prijavi udeležencev je najprej sledil blagoslov motorjev, nato pa so se motoristi in poklicni vozniki pomerili v spretnostni vožnji. Skupaj se je pomerilo 13 motoristov, med njimi je bila tudi motoristka, vsi v kategoriji nad 500 ccm, ter s skuterji. Poklicni vozniki, skupaj je bilo 51 prijavljenih, so preverili svojo spretnost z dostavnikom, tovornjakom, vlačilcem s polpriklopnikom in avtobusom, opraviti pa so morali tudi teoretični preizkus o poznavanju prometnih predpisov. Tudi med njimi je bila voznica, ki je spretno vrtela volan vlačilca.

Motoriste je poleg slaloma in tako imenovane osmice na progi pričakalo tudi prenašanje žogice, poudarek tekmovanja pa je bil na spretnosti in varni vožnji. Prvo mesto sta si z enakim številom kazenskih točk razdelila Tomislav Gönc in Uroš Šeme, na tretje mesto pa se je uvrstil Andraž Jakopin.

Precej bolj številčni so bili poklicni vozniki, ki so se na tekmovalni progi soočili s številnimi izzivi, od bočnega parkiranja na omejeni površini in približevanja oviri na določeno razdaljo, do natančnosti vožnje v polkrogu in podiranja oziroma izogibanja ovir. V skupnem seštevku teoretičnega in praktičnega dela je največ znanja in spretnosti med vozniki dostavnika prikazal Gregor Čečelič, na drugo mesto se je uvrstil Miloš Đorđević (oba Kobal Transporti), medtem, ko si je tretjo stopničko privozil Ivan Adžić (Savez vozača Srbije). V kategoriji tovornjak nad 5 ton je bil najspretnejši Sefir Ahmetović (Kobal Transporti), na zmagovalni oder sta se uvrstila še Dragan Panič (ZŠAM Domžale) in Igor Kotnik (ZŠAM Slovenska Bistrica). Zmagovalec med vozniki avtobusa je postal Robert Kuzma (ZŠAM LPP), na drugo mesto se je zapeljal Dragan Tintor (Savez vozača Srbije) in na tretje Miodrag Bilanović (ZŠAM LPP). Najspretnejši med vozniki vlačilca s polpriklopnikom je bil Slavko Oštir, za njim sta se uvrstila Adnan Mahmutović (Kobal Transporti) in Bojan Grobelnik (ZŠAM Slovenska Bistrica).

Fadil Mušinović, sekretar ZZŠAM Slovenije: »Veseli smo, da so vozniki in motoristi tekmovali v športnem duhu, ter, da so bili zadovoljni s tekmovanjem, ki je potekalo brez poškodb.  Zaključili smo s podelitvijo priznanj in nagrad ter tudi že s pogledom v naslednje leto. Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov se zahvaljuje tekmovalcem in vsem, ki so pripomogli k uspešni organizaciji.«