Kar 10.000 naročil Nissanovega električnega e-NV200

.Zaradi izjemno velikega povpraševanja med ponudniki storitev dostave do kupcev se Nissan e-NV200 z akumulatorjem zmogljivosti 40 kWh vseskozi dobro prodaja, položaj vozila od njegovega prihoda na trg februarja 2018 pa se čedalje bolj krepi, tako da je bilo po vsej celini naročenih že več kot 10.000 primerkov.

Najnovejši prodajni uspeh temelji na vsestranskosti Nissan e-NV200, ki je tako tudi vodilni v svojem razredu, saj je bil lani najbolje prodajano lahko gospodarsko vozilo brez izpustov na 10 trgih po Evropi, vključno z Združenim kraljestvom, Italijo, Norveško in Nizozemsko.

Tako tovorni Nissan e-NV200 kot tudi potniška izvedba ohranjata svojo priljubljenost med velikimi dostavnimi in prevoznimi podjetji ter ponudniki zasebnega najema vozil z voznikom po vsej Evropi. Zaradi izpopolnjene baterije zmogljivosti 40 kWh, ki ne zavzema veliko prostora, nadgrajeni Nissan e-NV200 ohranja tovorno prostornino in dovoljeno obremenitev. V tovorni izvedbi je namreč mogoče prevažati 4,2 m3 tovora oziroma tovor s skupno maso 705 kg.

V skladu z globalno usklajenim preizkusom za lahka vozila (WLTP) enkratna popolna napolnjenost baterija zagotavlja do 200 km dosega pri kombinirani vožnji in do 301 km pri mestni vožnji, kar je 60 % več v primerjavi z akumulatorjem prejšnje generacije. Poleg standardne gospodinjske vtičnice lahko uporabniki polnijo baterijo s stensko polnilno postajo in vgrajenim 7-kilovatnim polnilnikom za hitro polnjenje; popolnoma izpraznjena baterija se v celoti napolni v 7,5 urah, medtem ko polnilnik za zelo hitro polnjenje omogoča od 20- do 80-odstotno polnjenje v samo 40 do 60 minutah

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija