Fordovi dostavniki so še bolj povezani

Ford večino svojih gospodarskih vozil že serijsko opremlja s tehnologijo za povezljivost. Modem FordPass Connect je zdaj serijsko vgrajen v sedem ključnih modelov palete gospodarskih vozil in omogoča povezane storitve z vrsto funkcijami. FordPass Connect je omogočil tudi brezžične posodobitve programske opreme, ki z novimi funkcijami in izboljšavami kakovosti poskrbijo, da so gospodarska vozila vedno opremljena z najnovejšo različico tehnologij.

Varnostni način (Guard Mode), novi sistem zaščite, dostopen prek aplikacije FordPass Pro, bo prva nova možnost, ki se bo aktivirala prek brezžične posodobitve. Ta način izboljšane zaščite bo, ko bo na voljo v nadaljevanju leta 2020, ves čas nadziral gospodarska vozila in bo lastnike opozoril na morebiti ogroženo varnost.

Modem FordPass Connect brezžično poveže Fordova vozila z internetom ter jim omogoča prednosti brezžičnih posodobitev in storitev prek povezanih aplikacij in tudi integracijo telematskih rešitev, na primer Fordove telematike in podatkovnih storitev. Modem FordPass Connect je bil pri številnih Fordovih gospodarskih vozilih najprej na voljo za doplačilo, zdaj pa so z njim že serijsko opremljeni vsi modeli Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van in Ranger. Uporabniki z voznimi parki modelov Transit Courier in Tourneo Courier bodo lahko za dostop do Fordovih telematskih storitev z naročnino dostopali samo prek naknadno vgrajenega priključnega modema.

VW_CrafterJesen2020_600x300

Naročnina za modem FordPass Connect je zdaj brezplačno na voljo voznikom po vsej Evropi.1 Ena od možnosti, ki uporablja to vedno vključeno tehnologijo povezanega vozila, je aplikacija za pametne telefone, ki so jo predstavili lani, in je zasnovana v skladu z zahtevami manjših podjetij ter jim omogoča upravljanje, nadzor in spremljanje do petih Fordovih gospodarskih vozil na enem samem telefonskem zaslonu.

Za uporabnike z večjimi voznimi parki je na voljo obsežna plačljiva rešitev za povezana vozila s telematiko in podatkovnimi storitvami, ki pomagajo zagotoviti kar največji čas uporabe vozil. Hkrati izboljša učinkovitost z omogočanjem dostopa do podatkov vozila in njihovo integracijo v sisteme za upravljanje voznih parkov, ki so jih pripravili drugi razvijalci.

Redne posodobitve programske opreme pomagajo zagotoviti optimalno varno in zmogljivo delovanje sistemov in komponent vozila. Z brezžičnimi posodobitvami lahko Ford uporabnikom gospodarskih vozil zagotovi nove funkcije in izboljšave kakovosti, ne da bi morali zaradi tega obiskati trgovca ali servisno delavnico.

Varnostni način (Guard Mode) je sistem za izboljšano varnost z dostopom prek aplikacije FordPass Pro. S stalnim nadzorom omogoča opozarjanje voznikov, lastnikov in upravnikov manjših voznih parkov na morebitno ogroženo varnost njihovih vozil. Po vklopu – na primer ob zaključku delovnega časa ali čez konec tedna – varnostni način zazna, ali je kdo vstopil v vozilo, odprl pokrov motornega prostora ali zagnal motor ter takoj pošlje sporočilo na lastnikov pametni telefon. Sistem zagotavlja dodatno zaščito proti kraji ali kloniranju ključev, saj opozori tudi na odklepanje ali zagon s ključem – pri tem se običajni alarm v vozilu ne sproži.

Varnostni način bo evropskim uporabnikom gospodarskih vozil z aplikacijo FordPass Pro na voljo še letos, za aktualne lastnike pa se bo kot prva nova funkcija aktiviral prek brezžične posodobitve programske opreme.

Za nadaljnjo podporo poslovnim uporabnikom se je Ford povezal z vodilnimi ponudniki spletnih storitev, da bi zagotovil dostop do aplikacij za izboljšanje produktivnosti med vožnjo. Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 s funkcijo AppLink voznikom omogoča varno in priročno interakcijo z aplikacijami na pametnem telefonu prek velikega zaslona na dotik v vozilu in z uporabo intuitivnega glasovnega upravljanja.

Novost v družini razvijalcev aplikacij AppLink je Braintoss, aplikacija za večjo produktivnost, ki voznikom tudi med vožnjo pomaga organizirati misli, in vključuje funkcije, kot je zapis govora v besedilo za neposredno pošiljanje z elektronsko pošto ali uvrstitev na seznam opravil.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija