Ford Ranger zmore hkrati vleči 15 bivalnih prikolic

Poleti morajo vozniki osebnih avtomobilov potrpežljivo čakati preden lahko prehitijo praviloma običajno bolj počasno kombinacijo avtomobila in počitniške prikolice. A kaj se šele zgodi, če je v vrsti 15 prikolic, ki jih za povrh vse vleče eno vozilo? No, na takšno kolono bi le težko naleteli, so jo pa sestavili pri Fordu za snemanje novega videa,  ki prikazuje vlečno moč novega Rangerja. Video prikazuje Rangerja, ki lahkotno vleče svoj 20-tonski konvoj. Ko voznik za sabo opazi avtomobil z nestrpnim voznikom, ki bi ga rad prehitel, mu pomaha, da je pot prosta. Šele takrat se pokaže, koliko bivalnih prikolic je v karavani.

Za film, ki so ga posneli na testnem poligonu Millbrook v Veliki Britaniji, so morali bivalne prikolice učvrstiti z jeklenimi okvirji in vlečnimi drogovi na sprednjem in zadnjem delu. “To je bil najpočasnejši kaskaderski prizor, ki sem ga posnel doslej – a tudi eden najzahtevnejših. Ohraniti prikolice poravnane na ozki cesti, ko je mimo peljalo drugo vozilo, je bil poseben izziv, ki resnično dokazuje Rangerjeve zmogljivosti,” je povedal natančni voznik Paul Swift, ki je sedel za volanom Rangerja.

V karavani, ki je bila dolga skoraj 100 metrov, na njenem čelu pa je bil Ranger z 2,0-litrskim turbodizelskim motorjem  s 166 kilovati (213 KM), so bile različne prikolice, vključno z modelom Airstream iz petdesetih let 20. stoletja, prikolico s hipijevsko poslikavo in prikolico za ljubitelje psov, prepoznavno po nalepkah s šapicami. Video so v celoti posneli na zaprti progi pod nadzorom Fordovih strokovnjakov za varnost.

Wordpress Photo Gallery

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija