Dostavnik za preizkus električne mobilnosti

Renault z eksperimentalnim vozilom EZ-Flex predstavlja vizijo dostavnika vozilo za povsem električno in popolnoma povezano dostavo v mestnem okolju. Poleg Renaultovih strokovnjakov ga bodo dve leti uporabljali tudi pri nekaterih podjetjih, pridobljeni podatki in izkušnje pa bodo namenjeni razvoju serijskih lahkih gospodarskih vozil.

EZ-Flex je manjši od zdajšnjega, že precej ostarelega Renaultovega dostavnika Kangooja, ki je sicer na voljo tudi z električnim pogonom. Dolg je 3,86, širok 1,65 in visok 1,88 metra in tovorni prostor, ki se lahko prilagodi različnim prevoznim potrebam, meri tri kubične metre. Z obračalnim krogom le 4,5 metra je omogočeno manevriranje tudi v zaprtih prostorih. Z enim polnjenjem baterije naj bi eksperimentalni dostavnik prevozil do 150 kilometrov.

Voznik pride do svojega delovnega mesta skozi široka vrata, velike steklene površine pa plošče omogočajo pogled na vse strani. Informacije, povezane z vozilom in delom, zagotavlja zaslon na dotik neposredno ob voznikovem sedežu.  Vozilo je opremljeno s tipali, ki bodo zbirala različne podatke kot so lokacija, prevožena razdalja, območje uporabe, način dostave, hitrost, ustavitve in podobno. Ti podatki se bodo nato prenesli prek priključenega sistema vozila, v realnem času ali dnevno. Uporabniški preizkusi bodo predvidoma potekali dve leti.

Wordpress Photo Gallery

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija