Cargo e-Bike je pripravljen na proizvodnjo

Pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila se postopno usmerjajo k uporabi novih konceptov za pogon brez izpustov, da bi lahko zadostili zahtevam prometnih sistemov prihodnosti. Pred koncem leta bo proizvajalec lahkih gospodarskih vozil vstopil na trg z novim električnim tovornim kolesom Cargo e-Bike, ki so ga kot konceptno vozilo predstavili na lanskem salonu gospodarskih vozil v Hannovru.

Tovorni e-Bike vozniku pomaga pri poganjanju pedal s svojim 250-vatnim (48V) sredinskim motorjem, pri hitrostih do 25 km / h. Tovorno kolo je mogoče upravljati brez vozniškega dovoljenja ali zavarovanja in je uporabno praktično kjerkoli. Energijo za električni motor dobavlja litij-ionska baterija z energetsko zmogljivostjo 500 Wh. Doseg kolesa je do 100 kilometrov. Inovativna kinematika prednje osi zagotavlja, da se blago, ki se prevaža na tovorni ploščadi, pri zavijanju ne nagne s tovornim kolesom, temveč ostane vodoravnem položaju in s tem stabilno. Tehnologija nagibanja je inovacija v segmentu tovornih koles. Cargo e-Bike bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v Hannovru, proizvodnja pa naj bi stekla še pred koncem leta.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija