Ari za priročno in učinkovito dostavo

Vsestranski mestni električni dostavnik z različnimi nadgradnjami

Podjetje ARI Motors iz Leipziga prihaja na trg lahkih gospodarskih vozil z enim najmanjših mestnih dostavnikov. Ime Ari v japonščini pomeni mravlje, Thomas Kuwatsch, eden od ustanoviteljev in finančni direktor, pa ga je izbral kot navdih za serijo majhnih, okretnih in stroškovno učinkovitih električnih vozil.

Za številne zahteve ARI Motors ponuja posebne izvedbe od osnovne tovorne platforme do zaprtega tovornega prostora, hladilnih in toplotnih komor ter prekucnika. Vse nadgradnje so izdelane v specializirani delavnici v bližini Prage, osnovo za električna vozila pa dobavlja kitajski proizvajalec Jianyuan EV. Podjetje iz Nanjinga razvija in proizvaja električna vozila od leta 1982 in izdela  več kot 50.000 električnih avtomobilov na leto.

Kombinacija vozila in prilagojenih nadgradenj omogoča različne cenovno ugodne izvedbe. Cena osnovnega modela ARI 458 z osnovno ploščo ali zabojnikom se začne pri 11.700 evrih, vključno z baterijo. Poraba je približno osem kilovatnih ur in tako je operativni strošek le 2 evra na 100 kilometrov. Vozilo je široko 1,29 m in dolgo 3,15 m, nosilnost znaša 450 kg in doseže največ 150 kilometrov z enim polnjenjem baterije. Z dodatnimi sončnimi celicami se ta doseg poveča za približno 30 kilometrov.

Za električno energijo skrbijo standardne svinčene ali litij-ionske baterije. Čas polnjenja je šest do osem ur na 220V priključku. Uporaba polnilne postaje ali stenske omarice ni potrebna, vendar je mogoča z dodatnim adapterjem.