Pri Porscheju so se poigravali z dostavnikom

Proizvajalec športnih avtomobilov iz Zuffenhausna je prvič predstavil 15 še neobjavljenih konceptnih avtomobilov iz obdobja med letoma 2005 do 2019, ki jih razkrivajo v novi knjigi z naslovom Porsche Unseen (Porsche nevideno). Med njimi je morda najbolj presenetljiva študija Vision Renndienst, ki ponazarja Porschejevo zamisel manjšega dostavnega vozila. Tistim, ki se zgražajo, da bi pri eminentni športni znamki sploh pomislili na takšen štirikolesnik, je v tolažbo, da gre zgolj za model v razmerju 1:1, ki po vsej verjetnosti ne bo za serijsko proizvodnjo.

Oblikovalsko skupino je pri zasnovi enoprostorske zunanjost navdihnila vesoljska ladja “z vznemirljivimi razmerji” , prilagodili pa so jo identiteti znamke in električnemu pogonskemu sklopu. Slednji je nameščen pod karoserijo, s čimer je ohranjena prostornost potniške kabine, ki lahko sprejme do šest ljudi.

VW_CrafterJesen2020_600x300

Vision Renndienst so prikazan skupaj s starim Volkswagnovim dostavnikom T1, ki je za Porschejevo športno ekipo nekoč služil kot servisno vozilo. Pri Porscheju so si koncept zamislili kot podporno vozilo za hipotetični dirkalnik, podobno hipotetična pa je tudi njegova usoda; tisti, ki bi s ga želeli, se bodo morali zadovoljiti s približkom v obliki Volkswagnovega modela ID Buzz, ki naj bi prišel leta 2022.

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija