Digitalne, električne in trajnostne rešitve

Uveljavljanje digitalizacije in elektrifikacije ponuja velike priložnosti za prevozniško dejavnost in v enaki meri predstavlja tudi velike izzive. Trg za sveže hrane na primer ponuja velik gospodarski potencial na mednarodni ravni. Vendar pa je za prevoz temperaturno občutljivega blaga potrebna optimalna uporaba in hlajenje tovornega prostora, saj na primer zahteva različne temperature skladiščenja. Vozila morajo biti čim bolj učinkovito vključena v logistično verigo, poleg tega končni kupci v tem segmentu pripisujejo poseben pomen trajnosti in zmanjšanju CO2.

Nekaj podobnega velja tudi v drugih panogah, saj ponudniki hitrih paketnih storitev na beležijo izjemno rast naročil glede na hitro rastočo spletno trgovino, hkrati pa upada povprečni prihodek na pošiljko. Novi koncepti mobilnosti in naraščajoči stroški pritiska spreminjajo potniški promet in z željo po večji trajnosti in prilagodljivosti se vedno bolj osredotoča na rešitve za boljšo povezljivost. Gradbena industrija na drugi strani še vedno potrebuje klasične prevozniške lastnosti kot so zanesljivost, robustnost, varnost.

Pri Mercedes-Benzu zato predstavljajo skupaj 34 posebnih karoserij za celoten vozni park znamke skupaj s predelovalci in nadgraditelji. Spekter sega od aluminijastih tovornjakov do avtobusa za poročne goste in zajema devet različnih sektorjev. Glede na trenutne izzive v sektorjih so odločilne teme digitalizacija, elektrifikacija in trajnost. Primer tega je vozilo eGrocery, ki temeljijo na modelu eVito, in je namenjeno za urbana območja. Ima električni pogon in hladilni sistem na električni pogon, tako da je mogoče hrano dostavljati lokalno brez emisij. Hladilni sistem priključen na električni sistem vozila, kar zmanjšuje potrebe po dodatnih baterijah. Vozilo je v štiritedenskem pilotskem projektu dokazala svojo primernost za vsakodnevno uporabo pri dobavitelju hrane HelloFresh v Belgiji.  Med dostavo so uspeli ohraniti temperature v skladišču (storitev ponovnega polnjenja) kljub 50 dostavam dnevno. Koncept za lokalno dobavo izdelkov, ki so občutljivi na temperaturo, se bo v prihodnosti razširil tudi na druge industrije in serije.

Sodobne rešitve za povezljivost, električni pogon in trajnost igrajo tudi glavno vlogo pri dostavnih vozilih Mercedes-Benz. Mercedes PRO je digitalna storitvena znamka Mercedes-Benz Vans za vse storitve, rešitve in storitve vsakodnevnega poslovanja z voznimi parki. Mercedes PRO connect optimizira komunikacijo med upravljavci voznega parka, vozili in vozniki. Mrežna rešitev omogoča spletni nadzor naročil in informacij o vozilih, kot so lokacija, količina goriva ali intervali vzdrževanja v skoraj realnem času. Prednosti segajo od skrajšanih izpadov prek predvidevanja vzdrževanja in upravljanja popravil do dobro organiziranega načrtovanja poti, oziroma priprave jasno strukturiranih podatkov za poslovno analizo. Operaterji flote od malih podjetij do večjih strank imajo koristi od spletne storitve. Za avtodome, ki temeljijo na Sprinterju, storitev Mercedes me povezuje , znane iz serije avtomobilov Mercedes-Benz, kot so vzdrževanje, upravljanje nesreč in okvar, na voljo so tudi telediagnostika in daljinska diagnostika vozil.

Mercedes Sprinter ponuja uporabniško izkušnjo (MBUX) z inteligentnim glasovnim nadzorom in tudi inteligenten vmesnik Mercedes-Benz Advanced Control za avtodome. To je vmesniški modul, ki odpravlja ločitev med osnovnim vozilom in bivalnim prostorom, povezuje komponente pred in za B stebričkom in omogoča priročno upravljanje prek osrednje lokacije.

Mercedes-Benz se pri proizvodnji vozil zanaša tudi na sodobne digitalne rešitve. Tovarna Mercedes-Benz v Ludwigsfeldu ima na primer vodilno mesto na področju inteligentne proizvodnje in digitalizacije proizvodnje. Pred začetkom proizvodnje nove generacije Sprinterja je podjetje uvedlo mrežne tehnologije, kot je RFID (radiofrekvenčna identifikacija), v standardno proizvodno uporabo, da bi še povečali fleksibilnost in učinkovitost v proizvodnji. To je mejnik na poti do popolnoma omrežna tovarne prihodnosti. Že leta 2012 so na nekaterih območjih montaže vzpostavili prometne sisteme brez voznikov. Deloma jih nadzirajo z mreženjem s sistemom IT elektrarne, deloma pa z RFID. Med drugim strokovnjaki Mercedes-Benz Vans v Ludwigsfelde trenutno testirajo umetna nevronska omrežja, ki jih je mogoče uporabiti za celovit inteligentni nadzor proizvodnje. Poleg tega se v proizvodnih procesih izvaja postopek nenehnega izboljševanja, ki upošteva ergonomijo, zanesljivo kakovostno proizvodnjo in ekonomsko učinkovitost.

Mercedes-Benz Vans se intenzivno usmerja tudi v elektrifikacijo modelov. Prvi model v strategiji   je eVito, na trgu na voljo od leta 2018. Za drugi model elektrifcirane flote lahkih gospodarskih vozil, bo Mercedes-Benz Vans z električnim pogonom opremil novega Sprinterja, pleto modelov pa bo kot osebno in poslovno vozilo dopolnil EQV  z dosegom  405 kilometrov in hitrim polnjenjem visokonapetostne baterije od 10 do 80 odstotkov v manj kot uri.

S ponudbo električnih pogonov namerava Mercedes-Benz Vans v prihodnosti elektrificirati vsa lahka gospodarska vozila, po modelih  eVito in eSprinter bo na vrsti tudi najmanjši Citan. Toda razvoj vozil je le del strategije elektromobilnosti. Glavni cilj je vključiti sodobno tehnologijo vozil v celostni ekosistem. Zato strokovnjaki Mercedes-Benza skupaj z uporabniki razvijajo prilagojen operacijski koncept.

Vse večja zapletenost prevoznih nalog in vključevanje v vrednostno verigo zahtevata največjo strokovnost pri prilagajanju vozil za komercialno uporabo ali za uporabo za prosti čas in avtodome. Karoserijske rešitve v tesnem sodelovanju z zunanjimi podjetji niso samo zasnovane, temveč tudi potrjene in odobrene za prodajo na podlagi strogih zahtev glede kakovosti podjetja Daimler AG. Center za predelave in nadgradnje vključuje tudi tehnično podporo, neposredno prodajo in različne nadaljnje prodajne projekte za zasebne in komercialne potrebe. Poleg tega preverja in ocenjuje kakovost delovanja partnerjev na vseh področjih. Mercedes-Benz Vans sicer že več kot 15 let intenzivno sodeluje s predelovalci pri trženju skupnih rešitev izdelkov.

 

Delite to objavo

Dostavnice
Naslov najboljšega gre v Postojno

Dijaki iz 12 slovenskih srednjih šol, ki izobražujejo bodoče avtoserviserje, so se tudi letos pomerili za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija